fbpx

MANIFESTO & FN’S VERDENSMÅL  

Vores LOCA Manifesto er vores bud på en definition på, hvad ’bæredygtig gastronomi’ egentlig er.

Manifestoet er samtidig værdigrundlaget for, hvordan vi driver alle vores restauranter og virksomheder – og dermed naturligvis også STUDIO.

I vores verden er bæredygtig gastronomi meget mere end at anvende hele porren og bruge lokale råvarer i sæson. Vores Manifesto arbejder med alle dele af vores forretning: med maden, menneskerne, organisationen, branchen, verden og med de af FN’s verdensmål, hvor vi mener, at vi og vores branche kan bidrage mest muligt.

Gennem gode smagsoplevelser vil vi skabe positive forandringer på tværs af verdensmål og landegrænser.

Du kan læse essensen af LOCA’s Manifesto her, eller downloade hele Manifestoet her.

LOCA’s Manifesto er skabt sammen med Basque Culinary Center

Ideen til Manifestoet blev født, da Merete Holst optrådte som gæsteforelæser på Basque Culinary Center, hvor hun talte med udgangspunkt i LOCA Gruppens vision om at gøre bæredygtig gastronomi tilgængelig for flere.

Basque Culinary Center er en banebrydende akademisk institution, som er stiftet af en række fremtrædende baskiske kokke i samarbejde med Mondragon University. Formålet er at bidrage med uddannelse, forskning, innovation og fremme af gastronomi og sundhed. I deres internationale advisory board sidder nogle af branchens mest fremtrædende profiler, for eksempel Ferran Adrià, Michel Bras, Heston Blumenthal, Dan Barber og René Redzepi.

Som tak for forelæsningen fremlagde de studerende fra Basque Culinary Center efterfølgende deres forskellige bud på et universelt Manifesto for bæredygtig gastronomi, hvor alt fra affaldshåndtering til afhjælpning af sult og ulighed blev taget med i ligningen.

Slutresultatet blev ’LOCA Manifesto’, som i dag udgør kompasset for hele LOCA Gruppens bæredygtighedsrejse.

 

SOL OVER GUDHJEM 2024

SOL OVER GUDHJEM 2024


Christoffer er en af fire kokke udvalgt til at konkurrere i Danmarks største kokkekonkurrence "Sol over Gudhjem", som finder sted den 22. juni.