Vi skal længere ud
I dag hævder mange restauratører, at de er bæredygtige. Men hvad vil det helt præcist sige?
Vi har længe gerne villet undersøge, hvor vi egentlig ligger, når det kommer til vores egen bæredygtighed i praksis. Vi foretrækker at sige, hvad vi gør – og gøre, hvad vi siger, og derfor har vi nu udarbejdet LOCA Gruppens første Bæredygtighedsrapport’ for 2021-2022, som vi i marts 2022 løftede sløret for.
I rapporten har vi bogstaveligt talt målt og vejet på samtlige af vores råvareindkøb og vores grad af madspild, så vi kan se vores restauranters præcise CO2-aftryk. For hvis vi kan måle det, så kan vi også kontrollere det – og forbedre det.
Menneskelig bæredygtighed i front
Når vi taler om bæredygtighed, taler vi i høj grad også om den menneskelige bæredygtighed. Vi ønsker at gå forrest, når det gælder gode forhold for vores medarbejdere. Derfor indeholder rapporten også en redegørelse for vores tiltag for et bedre arbejdsmiljø. For eksempel sørger vi i LOCA Gruppen for, at vores medarbejdere videreuddanner sig med relevante lederuddannelser og arbejdsmiljøuddannelser, så vi sikrer de bedste betingelser for arbejdsmiljøet.
Udover videreuddannelse af medarbejdere sørger vi også for aktiviteter som inspirationsrejser, workshops og masterclasses – ikke blot om bæredygtighed, men også om eksempelvis mental robusthed.
Vi har også målt på medarbejdernes trivsel og tilfredshedsgrad – og heldigvis har det vist sig, at den er meget høj. Men det er ingen sovepude – vi vil blive ved med at stræbe efter et godt og givende arbejdsmiljø i vores restauranter, så vores medarbejdere har lyst til at blive og udvikle sig hos os i mange år.
Partnerskaber på tværs af branchen
Vi plejer at sige, at ’ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget’. I tilfældet restaurationsbranchen kan ingen skabe de nødvendige ændringer alene. Vi er nødt til at hjælpes ad.
Derfor er det vigtigt for LOCA Gruppen at indgå i partnerskaber og projekter, der bidrager positivt til en branche, hvor dårlige arbejdsforhold, en hård omgangstone og manglende diversitet i mange år har været normen. Det medvirker desværre til, at mange kun får en kortvarig karriere i branchen. Det skal vi lave om på. Der skal være plads til alle i restaurationsbranchen, og ingen skal trynes, når de går på arbejde.
Det er også vigtigt for os at dele erfaringer og bidrage til viden på tværs af branchen. For eksempel, når det kommer til måling af CO2-udledninger. Branchen er nødt til at blive klogere, hvis vi sammen skal skabe forandringer. Derfor bidrager vi eksempelvis til vigtige initiativer som Bæredygtig Bundlinje hos Københavns kommune, ligesom vores kokke gerne både deltager og underviser i kurser om madspild og bæredygtighed, når og hvor det skaber værdi.
Vi giver noget tilbage til verdens udsatte
I alt for mange år har det været de privilegerede landes overforbrug, der har været årsag til menneskeskabte klimaproblemer i mange af verdens mest udsatte områder.
Vi mener, at det er på høje tid, at vores del af verden nu giver noget tilbage. Det gør vi blandt andet gennem vores partnerskab med PlanBørnefonden. For hvert årsværk, vi i LOCA Gruppen beskæftiger i Danmark, sponsorerer vi uddannelse eller bedre livsvilkår for et barn i ét af verdens fattigste lande.
Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget – og sammen kan vi komme rigtig langt.
Har du gode idéer til partnerskaber eller projekter, er du altid velkommen til at kontakte Michael Steijn på mst@locagruppen.dk eller Dorte Juhl Østergaard på dju@locagruppen.dk