Alan Bates er ny køkkenchef på STUDIO

Vi er både glade for, og stolte over, at vi kan byde Alan Bates velkommen ombord som ny køkkenchef på STUDIO

Alan Bates’ karriere har bragt ham forbi flere af verdens bedste restauranter, og efter halvandet år som souschef på Henne Kirkeby Kro, er vi meget glade for, at han som sit næste skridt har sagt ja til at stå i spidsen for STUDIO at The Standard.

Alan kommer da også med de varmeste anbefalinger fra alle de steder, han har været, senest Henne Kirkeby Kro, hvorfra Paul Cunningham, giver ham følgende ord med på vejen:

”En kulinarisk Jedi af denne støbning, møder man ikke ofte. Henne Kirkeby Kro er et rigere sted nu, end det var før, takket være Mr. Bates.

Åbenmundet, ja. Meninger, mange. Loyal og pålidelig til benet. Farligt talentfuld, oprigtigt dygtig og med begge ben solidt planet på Guds grønne jord. Med Alan Bates på STUDIO, hæves barren i København endnu engang. Forvent store ting fra hans hånd.”

Det var dog langt fra planlagt, at Alan en dag skulle stå i spidsen for sit eget Michelin-køkken, men økonomistudierne i London måtte vige for passionen, og kokkedrømmen bragte ham i stedet til blandt andre El Cellar de Can Roca i Girona, Hands & Flowers og The Fat Duck.

Alan tager sine erfaringer med til det STUDIO, som han fremover skal stå i spidsen for. Og det kommer til at præge både maden, men også hele miljøet blandt personalet og tilgangen til råvarer og bæredygtighed generelt, lover han.

Alan er skolet i det franske køkken, men hans egne præferencer og nysgerrighed retter sig også mod Asien. Særligt det japanske køkken, hvor maden typisk er lettere, men har en stor smagsintensitet. ”Det er ikke et tungt køkken, og det tiltaler mig. Jeg kan godt lide, når man efter et måltid ikke er tung og træt, men har en følelse af lethed i kroppen, et ’spring in your step’”, som han siger.

I et køkken, der hidtil har været drevet af det Ny Nordiske og i en by, der er blevet verdenskendt for sin nordiske madscene, er det spændende nye tider for både STUDIO og STUDIOs gæster.

Tilmeld mig nyhedsbrevet

Læs mere om, hvordan vi håndterer dine data i vores privatlivspolitik.