STUDIO – fra tomme stole til anerkendelse fra nær og fjern

Mens The Standards afdeling for store internationale selskaber og events nærmest gik under jorden med lukkede grænser og forsamlingsforbud, så blomstrede vores restauranter op i landskabet, og STUDIO havde på mange måder et bemærkelsesværdigt år.

STUDIO – fra tomme stole til anerkendelse fra nær og fjern

Året blev, mildt sagt, et noget anderledes forhindringsløb end vi havde forestillet os, men sidste år på denne tid vidste vi godt, at vi i 2020 skulle bevise hvad STUDIO står for. Vi havde i sommeren 2019 satset STUDIOs michelinstjerne ved at skifte styrmand og sætte alt ind på vores egen håndplukkede stjerne: den nye køkkenchef Alan Bates, der kom fra rollen som souschef på Henne Kirkeby Kro. Og selvom – eller måske på grund af – at STUDIO med Alan ved roret, blev født på ny, som White Guide begejstret beskrev det, så fik vi ikke stjernen med hjem fra michelinuddelingen i februar i år. Ærgerligt, men forventeligt. og vi var kampklar til at komme stærkt igen og vise, at STUDIO har fortjent en stjerne, som ikke er arvet fra andre, men en anerkendelse af det STUDIO er anno 2020.

Økonomisk bliver 2020 et dårligt år for os og vores branche,  men vi føler os både privilegerede, og taknemmelige over den opbakning, vi har nydt, og den absolut største glæde har været, at vi på mange dage har kunne melde restauranten fuldt booket med det antal borde og stole, som restriktionerne gav mulighed for.

Vores udenlandske gæster kom ikke til København i år

Og det på trods af, at STUDIO i lighed med mange andre toprestauranter har været båret af et internationalt klientel fra hele verden, som ikke kom til København i år. Normalvis er kun ca. 25% af STUDIOs gæster danske, og STUDIO blev derfor også ramt hurtigt og hårdt af aflysninger, og en gabende tom ordrebog tilbage i februar. Med en gevaldig indsats fra hele teamet og opbakning fra nær og fjern lykkedes det dog at vende udviklingen, og her ved årets udgang kan vi se tilbage på besøg af næsten tre gange så mange danske gæster, end vi har haft så længe, vores statistikker går tilbage. Den overvældende, lokale opbakning har rørt os dybt.

En lang optur af anerkendelse

Trods lukkede grænser er roserne til STUDIO strømmet ind, og mange har i løbet af året fået øjnene op for Alan Bates og hans team. White Guide har kategoriseret os som en af 20 danske restauranter i ”Global Mesterklasse”. Og efter kun et år med Alan Bates ved roret strøg Studio desuden ind på en plads som nummer 58 på Opinionated About Dinings (OAD) liste over de bedste europæiske restauranter, hvor vi kom i selskab med den ultimative top af danske restauranter som Alchemist (2), Geranium (16) og Henne Kirkeby Kro (53).

STUDIO løb med prisen for Danmarks bedste osteret, blev nomineret af Landbrug & Fødevarer til Årets ret med gris, Alans hummer vol-au-vent er af Feinschmeckeren fremhævet som en af årets 20 bedste spis-ude-retter i hele Norden i 2020, ligesom Martin Geertsen, og sommelier Jesper Nielsens vinmenuer har høstet roser for at være blandt landets bedste.

STUDIO springer derfor glad og stærk ind i 2021 med STOR TAK til alle jer, der har støttet os i året der er gået

Rigtig glædelig jul og godt nytår fra STUDIO

PS. STUDIO slutter 2020 af med et brag af en nytårsmenu til festen derhjemme, hvor Alan og holdet trækker på de samme kompetencer, som i foråret indbragte deres gourmet catering 6 stjerner i Børsen – og fem stjerner i Berlingske Tidende. Der er fortsat  få nytårskuverter tilbage, som kan bestilles her. 

De nuværende Covid-19 restriktioner, og dermed nedlukningen af restauranter for spisende gæster, er indtil videre gældende frem til den 07.februar 2021. Vi følger naturligvis situationen nøje, og I kan følge med herinde og på de sociale medier, som vi løbende opdaterer med vores tiltag i forbindelse dermed.