fbpx

AFSNIT 3: FORTÆLLINGER FRA EN RESTAURATØR – WE WILL MEET AGAIN

Kære gæster og følgere af The Standard

Det kan vel knap siges stærkere end med de ord, som den 93-årige engelske Dronning Elizabeth brugte i sin tale i mandags: ”We will be with our friends again, we will be with our families again. We will meet again”.

Vi vil mødes igen. Vigtigere end hvornår er derfor også, hvordan vi åbner Danmark op igen. Da statsministeren i denne uge gik på talerstolen, fik vi en forsmag på, hvad det er for en hverdag, der vil møde os. Både som danskere, som privatpersoner, og i denne sammenhæng, også for os som restauratører.

Virkeligheden vender kun gradvist tilbage

Regeringen lod et forsigtigt vindue stå på klem til, at restauranter, cafeer og mindre erhvervsdrivende kan åbne op fra 10. maj. Men vi er klar over, at selv når Danmark åbner op igen, er vores virkelighed en anden end for blot få måneder siden. Mange af de ting, vi havde håbet, troet og ønsket for The Standard i 2020, kommer desværre ikke til at ske.

I stedet må vi klø på for at tilpasse os den nye virkelighed og kæmpe for, at så mange af de ting, der skulle være foregået i 2020, kan komme til at ske til næste år i stedet. Vi bakker derfor også fuldt op om vores brancheforening HORESTA og deres tiltag for at få branchen, som helhed, igennem dette.

Oplevelsesindustrien styrtbløder, flere restauranter har allerede måtte dreje nøglen, og mange flere vil utvivlsomt tabe kampen de næste måneder. Der er derfor brug for nytænkning og store centrale indgreb, hvis branchen skal tilbage på sporet igen.

HORESTA er derfor gået til regeringen med følgende forslag: 

Forlængelse af de nuværende hjælpepakker

Indførelse af et oplevelsesfradrag til private, som skal animere danskerne til at holde ferie, gå på restaurant og købe oplevelser i Danmark

Nedsættelse af momsen til otte procent

Og en tredobling af midlerne til markedsføring af Danmark

Vi støtter op om alle disse forslag, og vi er af den overbevisning at disse initiativer kan være med til at kickstarte omsætningen i branchen. Forslagene er dermed heller ikke tænkt som permanente, men en midlertidig hjælp i erkendelse af, at turisterne ikke kommer til Danmark denne sommer. Hvordan næste år ser ud er for tidligt at sige noget om.

Vi kommer til at mødes og glædes igen

På The Standard har vi også brug for tanken om den dag, hvor ” we will meet again”.  Det giver os en tro på en fremtid, hvor vi igen må mødes og glædes. Og det er der brug for.

Mange fester og glade anledninger er blevet aflyst de seneste par måneder. Vi har modtaget aflysning efter aflysning fra en række internationale arrangementer, der skulle have været afholdt hen over foråret og sommeren. Events og musik- og sportsbegivenheder, som ikke lige bliver i år.

Vi har derfor nu flere datoer ledige, som man for få måneder siden kunne glemme alt om, fordi datoerne skulle bookes i god tid. Det kunne måske være dit held, hvis du har måtte rykke drømmefesten eller bare synes, at afslutningen af den sociale isolation (når den kommer), kræver sin helt egen fejring, så byder vi gerne ind med forslag og attraktive rammer. Læs mere her.

Kontakt os på selskaber@thestandardcph.dk

Sammen hver for sig i påsken

Det bliver ikke i påsken, at vi mødes igen. Så har du brug for at sende en ekstra, kærlig tanke til en, du ikke har set længe, så udlodder vi en take away påskefrokost fra Almanak for 2 personer kreeret af køkkenchef Christian Hoffmann. Menuen er inkl. øl fra Møns Bryghus og Hansens hjemmelavede snaps fra Almanak, og retterne summer af forår med blandt andet stenbiderrogn, asparges og forårslam, se hele menuen her.

Vi bringer menuen ud til vinderen i en radius af 20 km fra The Standard på vores elcykel (hele Amager og fra Skodsborg i nord over Ballerup i øst og til Hundige mod syd). Det eneste, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at gå ind på vores Facebook-profil og skrive, hvem du gerne vil forkæle med en påskefrokost, så deltager du automatisk. Vinderen trækker vi lørdag 11. april. Vi bringer frokosten ud 2. påskedag, dvs. mandag 13. april kl. 12.30.

Rigtig god påske – og tak for jeres hilsener

Til slut skal lyde stor tak til alle jer, der har sendt os beskeder. Vi savner i den grad et hus fuld af liv, og lige nu er det den løbende snak med alle jer, der hjælper os med at få hjulene til at køre rundt.

Så skriv derfor gerne fortsat til os med spørgsmål eller andet på:

Merete Holst, Administrerende direktør, restauratør og ejer – mho@thestandardcph.dk

Dorte Juhl Østergaard, Kommerciel direktør, restauratør og ejer – dju@thestandardcph.dk

Rigtig god påske – og pas godt på hinanden, så vi snart "will meet again"

Merete & Dorte

SOL OVER GUDHJEM 2024

SOL OVER GUDHJEM 2024


Christoffer er en af fire kokke udvalgt til at konkurrere i Danmarks største kokkekonkurrence "Sol over Gudhjem", som finder sted den 22. juni.