fbpx

Studio kravler op ad Opinionated About Dinings europæiske topliste

I går offentliggjorde Opinionated About Dining sin længe ventede liste over Europas 150 bedste restauranter, og i den forbindelse var der særdeles godt nyt til både os på The Standard og til en række af vores dygtige kollegaer herhjemme. Det viser sig, at Studio er kravlet fem pladser op til en 53.-plads på ’Europe Top Restaurants’-listen, hvor Alchemist i år har indtaget en helt fantastisk førsteplads. Vi er ved at revne af stolthed over den flotte placering, og den følelse deler vi formentlig med de 12 andre gode danske kollegaer, som er med til at skabe rød og hvid dominans på listen.

De mange høje placeringer til danske restauranter vidner om, at det gastronomiske niveau her til lands aldrig har været højere end nu. Vi er således i særdeles godt selskab på ranglisten, hvor Studio ligger lige under vores dygtige kollegaer på Restaurant Jordnær, mens vi er placeret adskillige pladser over selv ikoniske trestjernede restauranter som Arzak i San Sebastian og Lasarte i Barcelona.

Flyvende start for vores nye køkkenchef

Den høje placering må siges at være en flyvende start for vores nye køkkenchef Christoffer Sørensen, som havde sin første service på Studio i sidste uge. Placeringen vidner om, at han har overtaget en toprestaurant, der hviler på et meget solidt fundament, der kan bide skeer med selv de bedste restauranter i Europa. Vi er stolte af teamet, der hver dag kæmper for at gøre Studio endnu bedre.

Mere hæder til hele huset

Der tilfaldt dog ikke kun hæder til Studio her i huset. Almanak er også kommet med på Opinionated About Dinings liste over ’Casual’ europæiske restauranter med anbefalingen ’Recommended’. Denne hæder tilfaldt også Restaurant Radio på Frederiksberg, som vi driver i samarbejde med Claus Meyer. Vi er selvsagt stolte af samtlige involverede, der har gjort det muligt.

En anderledes restaurantguide

Ranglisten Opinionated About Dining er skabt af den amerikanske pladeselskabsmand og gourmand Steve Plotnicki. Ranglisten er hans modstykke til traditionelle guider og lister, hvor restauranternes placering ofte baserer sig på en enkelt anmelders bedømmelse. I stedet ville han lave en guide, der baserer sig på mange anmelderes stemmer. Restauranterne inddeles i 11 forskellige kategorier, herunder ’Top Restaurants’, ’Casual’ og ’Cheap Eats’, og placeringerne på listerne er baseret på 175.000 bedømmelser fra ca. 6000 anmeldere. Systemet er skruet således sammen, at anmeldernes stemmer har forskellig vægt, alt efter hvor mange (top)steder, de har spist på og rangeret. Har man spist på mange toprestauranter, vejer stemmen derfor tungere, end hvis man har spist på få steder. Den hårde kerne af anmeldere består af 200 professionelle superfoodies og madbloggere, hvis indflydelse også er rangeret. For eksempel ligger Nordens førende madblogger Anders Husa på en 44.-plads på listen over anmeldere.

Vi glæder os over, at der er så mange, der finder vores restauranter anbefalelsesværdige, og vi lover, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at leve op til hæderen.

SOL OVER GUDHJEM 2024

SOL OVER GUDHJEM 2024


Christoffer er en af fire kokke udvalgt til at konkurrere i Danmarks største kokkekonkurrence "Sol over Gudhjem", som finder sted den 22. juni.